Geleneksel sarı ve kırmızı renklerin hakim olduğu ve dünyada tek ters ilmekle dokunan Taşkale Halısı unutulmaya yüz tutmuş değerlerimiz arasındadır. Taşkale Köyünde Kızıllar Halısı adıyla 40’ın üzerinde geleneksel motif kullanılmaktadır. Halı dışında halı yastık, terk heybesi, halı çanta, seccade gibi hediyelik ve turistik amaçlı dokumalarda yapılan Halılarda genellikle kök boya kullanılmaktadır. Taşkale Halılarında; Enbelli, Mihraplı, Kiliseli, Tepsi Göbekli, Çavuş Göbekli, Post Motifli, Gölük Sulu, Tek Göbekli, Atgönyeği, Kuşlu, Çöp Sulu, Dalak Göbekli, Küsen Göbekli, Mangal Göbekli vb. motifler kullanılmaktadır.
Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarımızı tanıtmak ve yaşatmak, aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve Anadolu Sigorta Anonim Şirketi işbirliğiyle yürütülen, Yaygın Kültür Eğitim Faaliyetleri kapsamında; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Karaman Halk Eğitim ASO Müdürlüğü ile Taşkaleliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin destekleri ile Bir Usta Bin Usta Projesi kapsamında ilimiz merkez Abbas Mahallesi 342 sokakta bulunan İbrala Kültür Evinde 06 Kasım 2017 tarihinde 488 saat olmak üzere "Taşkale Halı Dokuma Kursu" açılmıştır. Kursun Eğitmenliğini ise Derya KONUK tarafından yürütülmüştür.
İbrala Kültür Evinde 06 Kasım 2017 tarihinde açılan "Taşkale Halı Dokuma Kursu" 08 Mart 2018 tarihinde tamamlanmıştır. 488 saat olarak açılan Taşkale Halı Dokuma Kursunun sonucunda 20 adet çeşitli ebatlarda halı üretimi yapılmıştır.
"Bir Usta Bin Usta Projesi" kapsamında; kursu başarı ile bitiren 12 kişi, Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarımızı tanıtmak ve yaşatmak, aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak donanıma hazır hale getirilmişlerdir. Kursun sonunda kursiyerlere "Kurs Bitirme Belgesi" düzenlenmiştir.