Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

NEVRUZ TÖRENLE KUTLANDI 21 Mart 2009

                   
                                                                                                                                                                       

NEVRUZ TÖRENLE KUTLANDI

Nevruz Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da kutlandı.

Karaman Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan kutlamalara Karaman Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Bayındırlık ve İskân İl Müdürü Ahmet Hamdi Külahçı, Türkiye İş Kurumu Müdürü Cavit Bayrak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Erkan ve Hamdi Pehlivan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta: “Nevruz her yıl 21 Mart tarihinde ülkemizde ve tüm Türk Dünyasında büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Nevruz insanlara paylaşma duygusunu kazandırır. 21 Mart günü ilkbaharın başlangıcıdır Türk Dünyasının yılbaşı olarak kabul ettiği 21 Martın önemi çok büyüktür. Bugün gece ve gündüz birbirine eşit olur Türklerde kurtuluş bayramı olarak da kutlanır. Nevruz Bayramını insanlığa sevgi getirmesini diliyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak: “Nevruz Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan büyük bir coğrafyada yaşayan çok eski topluluklar tarafından yaygın olarak kutlanan bir bayramdır. Türk toplulukları tarafından da çok eski tarihlerden beri kutlanmaktadır. Geceyle gündüzün eşit olduğu Miladi 22 Mart Rumi 9 Mart gününe rastlamaktadır. Tarihin derinliklerinden kopup gelen zengin bir gelenek dünyası vardır. Bu gelenek dünyası Türklerin kader, kıvanç, neşe, sevinç kutlamalarında açıkça görülür” dedi.

Konuşmaların ardından Nevruz konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program yerel sanatcılarımızdan İsmail KEÇECİ ve Ahmet TEKİN beylerin Türk Halk Müziği Konseri ile sona erdi.