Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

KARADAĞ'DAN TÜRKİYE REKORU 12 Temmuz 2010

                                     




Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından  düzenlenen yamaç paraşütü etkinlikleri kapsamında Türkiye rekoru kırıldı!

            İlimizde  19-22/06/2010 tarihleri arasında  Karadağ   bölgesinde yapılan KARAMAN HAVACILIK ETKİNLİKLERİ FLYİNG EVENT etkinliklerinde bu güne kadar tüm zamanlarda motorsuz hava taşıtı yamaç paraşütü ile Türkiye'de uçulan en uzun mesafe XCTurkey Paragliding Cup etkinlikleri kapsamınsa  yapılan uçuşlar sırasında gerçekleşti.

İl Kültür ve  Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

Müdürlüğümüzün XCTurkey organizatörü Murat Çakmak ve  tespitlerinde Etkinliklere katılan Fransız pilot Patrick Andrea'nın 22 Haziran 2010 tarihinde saat 11:34 te İlimiz   Karadağ bölgesinden  havalanarak 7 saat sonra Kayseri ili Develi ilçesi Yemliha köyüne iniş gerçekleştirerek bu rekoru kırdığını ifade etti. Bu mesafe havacılık alanında dünyaca bilinen Alplerde uçulan mesafeden bile çok daha uzun.

Aynı Gün KARAMAN KARADAĞ'dan İKİ TÜRKİYE REKORU Birden ;
        
“Kuş uçuşu 262 km uçan Fransız pilotun yanı sıra yine XCTurkey organizasyon görevlilerinden Alman pilot Burkhard Martens'in aynı gün 220 km uçtuğunu söyleyen Murat Çakmak Karaman'ın Türkiye'nin en iyi yamaç paraşütü merkezi olduğunu,  bu rekor ile bunun ispatlandığını bundan böyle gerek Türkiye'den gerekse Dünya'nın hemen her ülkesinden yamaç paraşütü ve delta kanat sporcularının bölgeye akın edeceklerini ifade etmiştir.

 Haziran'da test uçuşları gerçekleşen XCTurkey Paragliding Cup 20 Eylül 2010 tarihinde dünya'nın 7 kıtasından ünlü yamaç paraşütçülerini Karaman'da bir araya getirecek Türkiye ve Karaman'ın uluslar arası alanda tanıtılacağı havacılık projesi. 20 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşecek uluslar arası yarışma sırasında plotların 300 km uçmayı hedeflediklerini bu kapsamda Karaman'da gerçekleşecek uzun mesafe ( Cross Country ) yamaç paraşütü yarışması yanı sıra, bölgedeki tarihi ve turistik güzelliklerin yarışmaya katılacak dünyaca tanınan pilotlarla gezileceği Türkiye'nin deniz, kum, güneş yanı sıra yamaç paraşütü denince dünya'da akla gelen en önemli merkez olması için çalışıldığını,

Ayrıca Dünya'da ilk kez gerçekleşecek gökyüzünde müzik projesi ile tüm dünya'nın Türkiye'den söz edeceğini vurguluyarak, iki kişilik ( Tandem ) uçuş sırasında Devlet sanatçılarının gökyüzünde çalacakları; keman, ney, bendir gibi enstrumanlar ile Bethoween 9.Senfoni ve Yunus Emre aşkın aldı benden beni bir arada çalınacak ve projenin resmi internet sitesi www.xcturkey.com adresinden dinlenebilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ; Önümüzdeki yıllarda binlerce hava sporcusunun ilimize gelerek  uzun mesafe uçuşları gerçekleştireceğini ve bölgenin doğal güzelliklerin doyasıya yararlanacağını belirtti.

11:34 Takeoff - 18:42 Landing 7 Hours 7 Minutes

A - B Distance: 255.77km

A - B - C- D- E Greatest Distance SUM 262.05 km