MALZEMELER: Miktarı
Bıldırcın 8 adet
İri pilavlık bulgur 1 su bardağı
Kuru soğan 1 adet
Domates 3 adet
Yeşil biber 3 adet
Tereyağı 250 gr.
Salça 2 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Zeytin Yağı 1 kahve fincanı
Su
Tarif: 8 kişilik
YAPILIŞI: Bıldırcınlar temizlenip, ocakta ütülür ve bir tencerede haşlanır. Soğan ve bir adet biber ince kıyılır. Tavada tereyağında soğan, biber, bir kaşık salça ve bulgur kavrulur. Hazırlanan iç, küçük bir tencerede pişirilir. Pişirilen bu için bir kısmı bıldırcınların içine doldurulur. Zeytinyağı ile 1 kaşık salça karıştırılarak haşlanmış ve doldurulmuş bıldırcınlara sürülür. Bir tepsiye yerleştirilir. Aralarına domates, biber konur ve fırına sürülür. Ayrı pişirilmiş iç malzemeden tepsinin ortasına konarak servis yapılır