Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Eğey Dolması

 
MALZEMELER: Miktarı
Göğüs ve karın boşluğu koyun veya keçinin 1 adet
Pirinç 2 su bardağı
Kuş üzümü 1 çorba kaşığı
Çam fıstığı 1 çorba kaşığı
Tuz 2 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Margarin 1 paket
Salça 1 çorba kaşığı
Tarif: 6 kişilik

YAPILIŞI: Ön eğey karın boşluğu arası açılarak içi hafif tuzlanır. İki bardak pirinç yıkanıp yarım paket margarinde çevrilerek, içine üzüm, fıstık, tuz, karabiber ilave edilir. İki bardak suda pişirilir. Açtığımız eğeyin arasına pişirilmiş olan pirinç doldurulur. Eğey dikilerek kapatılır. Ayrıca tepside yarım paket margarin eritilerek içine bir kaşık salça ilave edilir ve hazırlanan eğey arkalı önlü olarak kızartılır. Kızartılan eğey düdüklü tencerede üzerine su ilave edilerek pişirilir. Dinlendikten sonra çıkarılıp, kesilerek servis yapılır.